Serrapeptaasi – Terveysvaikutukset ja haitat

Silkkimato.
(Tämä artikkeli sisältää *affiliatelinkkejä. Kun ostat tuotteita linkkien kautta, yrttitohtori.fi saa pienen komission, joka auttaa kehittämään sivustoa. Tämä ei maksa sinulle mitään ylimääräistä!)

Serrapeptaasi on entsyymi, jota saadaan käyttämällä sukkulamadon (Serratia E15) suolistobakteeria. Tätä entsyymiä on käytetty perinteisesti Japanissa ja muissa Aasian maissa tulehduksen vähentämiseen sekä kudosten paranemisen tukemiseen. Sitä tuotetaan luonnollisesti mm. silkkitoukkien ruoansulatuskanavassa. Se on proteolyyttinen entsyymi, mikä tarkoittaa, että se hajottaa proteiineja. Silkkitoukat käyttävät tätä entsyymiä hajottaakseen kotelonsa syntyessään.

”Serrapeptaasi on proteolyyttinen entsyymi, joka pilkkoo fibriinikudosta eli suomeksi sanottuna hajottaa tulehduksen aiheuttamaa kuollutta kudosta kajoamatta kuitenkaan terveeseen, elävään kudokseen.” – luontaistukku.fi

*Tilaa korkealaatuista serrapeptaasia ilmaisella toimituksella!

Serrapeptaasin mahdolliset terveysvaikutukset ja hyödyt

1. Serrapeptaasi kivunlievityksessä

Serrapeptaasilla uskotaan olevan potentiaalisia kipua vähentäviä ominaisuuksia. Eräässä kaksoissokko tutkimuksessa serrapeptaasia nauttineet osallistujat raportoivat kivun vähentyneen huomattavasti, verrattuna plaseboa saaneisiin osallistujiin.

Lisäksi hammaslääkäripotilailla tehdyssä samankaltaisessa tutkimuksessa havaittiin, että posken turvotus väheni ja leikkauksen jälkeinen kipu oli minimaalista, toisin kuin kontrolliryhmässä. (1)

2. Tulehdusta vähentävät ominaisuudet

Koska serrapeptaasi auttaa elimistöä hajottamaan proteiineja, se saattaa myös auttaa vähentämään tulehdusta. (1)

Useat tutkimukset ovatkin osoittaneet, että serrapeptaasilla on ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tehokkaan tulehduksen vähentämisessä.

Eräässä tutkimuksessa jopa korostettiin serrapeptaasin huomattavaa kykyä vähentää tulehdusta. (2)

(Lue täältä muista luonnollisista tulehduksen vähentäjistä.)

3. Mahdolliset hyödyt valtimotaudin hoidossa

Serrapeptaasi voi auttaa valtimoiden plakin hajottamisessa, mikä on valtimotautiin (ateroskleroosi) liittyvä prosessi.

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on hyödynnetty tehokkaasti mikro-organismien tuottamia samankaltaisia fibrinolyyttisiä entsyymejä verihyytymien käsittelyssä, erityisesti fibriinin liuottamisessa, joka on yleinen yhdiste, joka voi tukkia valtimoita. (1)

4. Serrapeptaasi voi ehkäistä infektioita

Serrapeptaasi voi alentaa bakteeri-infektioiden riskiä.

Bakteerit voivat muodostaa suojaavia biofilmejä, joissa ne liittyvät yhteen suojatakseen itseään. Nämä biofilmit voivat estää antibiootteja toimimasta tehokkaasti, mahdollistaen bakteerien nopean kasvun ja infektion kehittymisen. Serrapeptaasi estää biofilmien muodostumista, tehostaen siten antibioottien vaikutusta.

Tutkimukset viittaavat siihen, että serrapeptaasi voi parantaa antibioottien tehokkuutta, erityisesti hoidettaessa Staphylococcus aureus (S. aureus) -bakteerin aiheuttamia infektioita.

Jotkin kokeet ovat osoittaneet, että serrapeptaasin ja antibioottien yhdistelmä oli tehokkaampi S. aureuksen hoidossa verrattuna pelkkään antibioottihoitoon.

Lisäksi serrapeptaasin ja antibioottien yhdistelmä oli tehokas myös antibiooteille vastustuskykyisten infektioiden hoidossa. (1)

*Tilaa täältä korkealaatuista serrapeptaasi entsyymiä, ilmaisella toimituksella!

Serrapeptaasin mahdolliset haitat

Serrapeptaasin mahdollisista haittavaikutuksista on julkaistu vain vähän tutkimuksia.

Tutkimuksissa on kuitenkin raportoitu useita haittavaikutuksia entsyymiä käyttävillä ihmisillä, mukaan lukien:

  • ihoreaktiot
  • lihas- ja nivelkipu
  • huono ruokahalu
  • pahoinvointi
  • vatsakipu
  • yskä
  • veren hyytymishäiriöt

Serrapeptaasia ei tule käyttää yhdessä verenohennuslääkkeiden – kuten varfariinin ja aspiriinin – muiden ravintolisien, kuten valkosipulin, kalaöljyn ja kurkuman kanssa, sillä ne voivat lisätä verenvuodon tai mustelmien riskiä. (1)

Yhteenveto

Serrapeptaasi on lupaava entsyymi, jota perinteisesti on käytetty Aasian maissa tulehduksen vähentämiseen ja kudosten paranemisen tukemiseen.

Tutkimukset viittaavat siihen, että se voi tarjota kipua lievittäviä ominaisuuksia, vähentää tulehdusta, auttaa hajottamaan valtimoiden plakkia ja ehkäistä bakteeri-infektioita.

Vaikka hyödyt vaikuttavat lupaavilta, on tärkeää huomata, että mahdolliset haittavaikutukset ja vuorovaikutukset muiden lääkkeiden kanssa vaativat lisätutkimuksia. Ennen käyttöä on suositeltavaa keskustella asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Vastuuvapauslauseke:
Sivusto sisältää ainoastaan yleistä tietoa, eikä ole millään tavoin korvike valtuutetun lääkärin tai muiden asiantuntijoiden mielipiteille. Varmista aina ennen yrttien/luontaistuotteiden nauttimista asiantuntijalta (esim. lääkäriltäsi) kokeilun turvallisuus!

(Tämä artikkeli sisältää *affiliatelinkkejä. Kun ostat tuotteita linkkien kautta, yrttitohtori.fi saa pienen komission, joka auttaa kehittämään sivustoa. Tämä ei maksa sinulle mitään ylimääräistä!)

Viitteet

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *