Rooibos-tee: vaikutukset ja terveyshyödyt

rooibos-tee vaikutukset kuvituskuva, rooibos-teetä pöydällä lasissa

(Tämä artikkeli sisältää *affiliatelinkkejä. Kun ostat tuotteita linkkien kautta, yrttitohtori.fi saa pienen komission, joka auttaa kehittämään sivustoa. Tämä ei maksa sinulle mitään ylimääräistä!)

Rooibos-tee eli afrikkalainen punainen tee on tehty ruusunmarjoista ja sen alkuperä on Etelä-Afrikassa. Rooibos-tee on noussut suureen suosioon viime vuosina sen terveysvaikutusten vuoksi.

*Tilaa laadultaan erinomaista, luomu Rooibos-teetä täältä!

Lue alta rooibos-teen vaikutukset!

Rooibos-tee sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan soluja hapettumisstressiltä.

Se sisältää myös mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa ja magnesiumia.

Rooibos-tee ei myöskään sisällä kofeiinia, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat vähentää kofeiinin saantiaan.

Koska rooibos-tee ei sisällä kofeiinia, siitä ei myöskään saa kofeiinin yleisiä haittaoireita, kuten vatsavaivoja ja unettomuutta. Se on myös oiva vaihtoehto niille, joilla on herkkä vatsa, sillä se on yleensä varsin hyvin siedetty.

Rooibos-tee rauhoittaa ja lievittää stressiä

Rooibos-tee on myös tutkimusten mukaan osoittautunut tehokkaaksi apuvälineeksi stressin ja ahdistuksen hallinnassa. Se sisältää luontaisesti rauhoittavia aineita, kuten aspalathinia ja nothofaginia, jotka auttavat vähentämään stressiä ja jännittyneisyyttä.

Rooibos-tee ja flunssa

Rooibos-tee on myös hyvä apu yskän ja hengitystieinfektioiden hoidossa, sillä se sisältää runsaasti antiviraalisia ja tulehdusta vähentäviä aineita. Se auttaa myös vahvistamaan immuunijärjestelmää ja parantamaan yleistä terveyttä.

Lue täältä lisää tulehdusta poistavista yrteistä.

Rooibos-teen vaikutukset uneen

Koska rooibos-tee on luonnostaan kofeiinitonta ja sisältää vain vähän tanniineja, on se ihanteellinen tee nukkumaanmenoaikaan. Sen rauhoittavat ominaisuudet rentouttavat kehoa, edistävät ruoansulatusta ja helpottavat unen tuloa (1).

Rooibos-teen antioksidantit saattavat tappaa syöpäsoluja

Koeputkitutkimuksissa on todettu, että antioksidantit kversetiini ja luteoliini, joita rooibos-teestä löytyy, voivat tappaa syöpäsoluja ja estää kasvainten kasvua (1, 2).

Kversetiinin ja luteoliinin määrä kupillisessa rooibos-teetä on kuitenkin hyvin pieni. Kversetiinille löytyykin muita, paljon parempia lähteitä, joista voit lukea lisää täältä.

Yhteenveto rooibos-teen vaikutuksista

Rooibos-tee on luonnollinen ja terveellinen juoma, joka tarjoaa monia terveysvaikutuksia. Se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat vähentää kofeiinin saantiaan tai etsivät luontaista apua stressin ja ahdistuksen hallintaan.

Se on myös hyvä apu yskän ja hengitystieinfektioiden helpotukseen ja auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Jos erilaiset teet ovat lähellä sydäntä, kannattaa ehdottomasti kokeilla rooibos-teetä ja nauttia sen monista terveysvaikutuksista!

*Tilaa laadukasta Gaia Rooibos irtoteetä
*Tilaa Rooibos teetä pussimuodossa

Vastuuvapautuslauseke:
Yrttitohtori.fi sivusto sisältää ainoastaan yleistä tietoa, eikä ole millään tavoin korvike valtuutetun lääkärin mielipiteille. Varmista aina ennen yrttilääkinnän kokeilua asiantuntijalta (esim. lääkäriltäsi) kokeilun turvallisuus!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *